Lämna in utrustning

På följande sätt kan du lämna in din utrustning till oss:

• Skicka med valfri speditör till våran verkstad i Kalmar eller Solna
• Boka en upphämtning av oss, se knapp på startsidan
• Lämna in direkt till oss i Kalmar eller Solna

Bra att veta är att du måste ha ett företag för att kunna vara kund hos oss. Privatpersoner hänvisas till grossister och återförsäljare.

Viktig att du fyller i en serviceorder, finns under Dokument och Blanketter. Detta för att säkerhetsställa att vi har rätt uppgifter till er samt att vi då får korrekt information om vilken åtgärd ni önskar.

Tänk även på att fylla i Kort fel beskrivning så går det snabbare för oss att felsöka er utrustning.

Önskar ni kostnadsförslag innan så bocka i det så ringer vi efter felsökningen och informerar om kostnad för ert godkännande. Har ni ett kostnadstak så får ni gärna skriva det i fel beskrivningen.

Vid garantianspråk måste inköpskvitto bifogas för att vi ska kunna hantera det som ett garantianspråk.

Att tänka på innan ni skickar in er utrustning är att se till så även era pressbackar, mellanbackar, presslingor kommer med då dom också ska kontrolleras enligt maskintillverkarnas intervaller.

I de fall ni som kund använder oss som ombud för att skicka till andra serviceverkstäder avsäger vi oss allt ansvar gällande garanti för arbete och reservdelar.

Om vi inte hittar något fel på eran utrustning eller vid nekat kostnadsförslag så debiteras en felsökningsavgift enligt följande:

Pressmaskiner 500 kr (om ni ej köper en ny maskin då slopas denna avgiften)

Utdömd pressback/mellanback 50 kr (om ni ej köper ett nytt tillbehör då slopas denna avgiften)

Utdömd presslinga 200 kr (om ni ej köper ett nytt tillbehör då slopas denna avgiften)

Powertools 500 kr

Vid nekat kostnadsförslag skickas maskinen demonterad tillbaka. Önskar ni få den monterad tillkommer avgift.

Efter att din pressutrustning har varit inne hos oss så registreras den i vår databas och kommer 1 månad innan det är dags för kalibrering att skicka ut en kallelse till er. Där finns erbjudande om att ni får gratis returfrakt på den kallade utrustningen om ni skickar in den inom 3 veckor efter att kallelsen är skickad.

Information till grossister samt andra verkstäder:

Om ni vill att vi ska fakturera eran slutkund så måste vi få in fullständiga uppgifter annars kommer vi att fakturera er istället.

Alla priser är exkl moms och frakt.